Ewelina Pluta
Dietetyk kliniczny
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i dietetyk z powołania. Pasjonatka fizjologii ludzkiego organizmu ze szczególnym uwzględnieniem mikrobioty jelitowej. Od początku kariery zawodowej doświadczenie budowała w Instytucie Medycyny Zapobiegawczej, zaczynając pracę już w trakcie studiów.
Specjalizuje się w dysfunkcjach mikrobioty układu pokarmowego, głównie w przerostach bakteryjnych SIBO oraz IMO i wynikających z nich powikłań, a w szczególności w postępowaniu żywieniowo-suplementacyjnym przy rozwiniętej nietolerancji histaminy.
Pracuje także z pacjentami borykającymi się z zaburzeniami gospodarki cukrowej i problemami endokrynologicznymi.
Nieprzerwanie aktualizuje i pogłębia swoją wiedzę biorąc udział w najnowszych kongresach, szkoleniach i konferencjach naukowych. Z wyróżnieniem ukończyła kursy IMZ, w tym Ekspert Probiotykoterapii oraz Psychobiom.
W swojej pracy wykazuje podejście pełne empatii i zrozumienia, skupiające się na znalezieniu przyczyny problemu. Kładzie duży nacisk nie tylko na aspekty okołożywieniowe, ale również te dotyczące stylu życia.
Jej motto brzmi: “Holistyczne podejście to podstawa do osiągnięcia długotrwałego sukcesu”.
