Jak przygotować się do konsultacji?
1. Formularze
Wypełnij wszystkie formularze, przesłane wcześniej na Twój adres mailowy.
- formularz wstępny dotyczący konsultacji dietetycznej
- formularz dotyczący samooceny pacjenta
2. Dzienniczek żywieniowy
Dzienniczek żywieniowy z co najmniej 3 dni (2 robocze + 1 dzień wolny). Możesz go pobrać TUTAJ.
Jak wypełniać dzienniczek żywieniowy na konsultacje?
Aby dobrze przygotować się do pierwszej wizyty należy odpowiednio wypełnić dzienniczek żywieniowy. Powinien on zawierać w sobie jak najdokładniejszy opis spożywanych posiłków poprzedzających wizytę w naszym gabinecie (2 dni robocze oraz 1 dzień wolny). Pamiętaj, aby poza zawartością posiłku odnotować także czas jego spożycia oraz ilość poszczególnych produktów. Dodatkowo warto zapisać również ilość wypitej wody oraz czas i rodzaj podejmowanych aktywności fizycznych.
3. Dostarcz nam zebrane dokumenty
W przypadku wizyty stacjonarnej wypełnij i zabierz ze sobą wszystkie wymagane dokumenty na wizytę. Możesz je również przesłać do nas drogą mailową na adres sekretariat@instytut-mz.pl na 2 dni przed terminem wizyty lub wcześniej – z pewnością pomoże nam to skrócić czas ich kserowania podczas wizyty.
Pamiętaj o wypełnieniu wszystkich przesłanych formularzy!
W przypadku konsultacji on-line wyślij na nasz adres e-mail sekretariat@instytut-mz.pl na 2 dni przed terminem wizyty lub wcześniej wymaganą dokumentację.
Przygotuj:
– wypełniony formularz wstępny
– wypełniony formularz dotyczący samooceny pacjenta
– dzienniczek żywieniowy (możesz go pobrać tutaj)
Jeżeli posiadasz wyniki badań, nie starsze niż 3 miesiące (w przypadku gastroskopii i kolonoskopii nie starsze niż 6 miesięcy) załącz je do wiadomości. W przypadku jednostek chorobowych i potrzeby dalszej diagnostyki badania laboratoryjne zostaną zlecone po pierwszej wizycie.
Badania sugerowane przed pierwszą wizytą:
– morfologia krwi z rozmazem ręcznym
– glukoza i insulina na czczo
– lipidogram
– próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, GGTP, bilirubina)
– eGFR/kreatynina
– TSH, FT3, FT4
– IgE całkowite
– ferrytyna
– wit. D (stężenie 25(OH)D w surowicy), witamina B12, ewentualnie kwas foliowy i/lub homocysteina
– badanie ogólne kału (wraz z oznaczeniem resztek pokarmowych)
– kalprotektyna (koniecznie jeśli występują biegunki (>3 wypróżnień na dobę) i/lub krew w stolcu)
4. Konsultacja on-line
punkt dotyczy tylko konsultacji on-line
Po rezerwacji terminu wyślij do swojego specjalisty zaproszenie na Skype. W terminie umówionej konsultacji wykonaj do nas połączenie, nasz specjalista będzie czekał na Ciebie o wyznaczonej godzinie (maksymalnie do 15 min od rozpoczęcia zaplanowanej konsultacji) .
Specjaliści:
dietetyk Arleta Grzesznik
Nazwa użytkownika Skype:
Arleta Grzesznik Dietetyk IMZ
live:.cid.6d65c8e0a12cfc35
Adres użytkownika Skype: a.grzesznik@instytut-mz.pl
dietetyk Weronika Kania-Wiktorowicz
Nazwa użytkownika Skype:
Weronika Kania Dietetyk IMZ
live:.cid.38564835b7e2bebe
Adres użytkownika Skype: w.kania@instytut-mz.pl
dietetyk Patrycja Pawicka
Nazwa użytkownika Skype:
Patrycja Pawicka Dietetyk IMZ
live:.cid.6130dcd262961d1a
Adres użytkownika Skype: p.pawicka@instytut-mz.pl
dietetyk Martyna Wysokińska
Nazwa użytkownika Skype:
Martyna Wysokińska Dietetyk IMZ
live:.cid.56d33f5d912d1532
Adres użytkownika Skype: m.wysokinska@instytut-mz.pl
dietetyk Maciej Zięba
Nazwa użytkownika Skype:
Maciej Zieba Dietetyk IMZ
live:.cid.8a8f5ee93fc1bb30
Adres użytkownika Skype: m.zieba@instytut-mz.pl