Maciej Zięba
Dietetyk kliniczny
Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, dietetyk z pasji i zawodu. Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach specjalistycznych. W praktyce dietetycznej najważniejsza jest dla niego zasada małych kroków – zmiany należy wprowadzać powoli, ale konsekwentnie i w przyjaznej atmosferze.
Doświadczenie w zawodzie zdobywał w szpitalach klinicznych, prywatnych gabinetach dietetycznych oraz w ramach realizacji ogólnopolskich projektów edukacyjnych. Zajmuje się w szeroko pojętą sferą zaburzeń jelitowych (SIBO, IMO, IBS, IBD) i wynikających z nich powikłań, odbudową struktury mikrobioty jelitowej oraz wdrażaniem niezbędnej w tym celu probiotykoterapii. Gwarantuje indywidualne podejście do każdego pacjenta i jego problemów.
W Instytucie Medycyny Zapobiegawczej pracuje od 2019 roku, czyli od początku istnienia poradni dietetycznej, w której pełni funkcje kierownika. Poza indywidualną pracą z pacjentami zajmuje się także koordynowaniem pracy zespołu dietetycznego oraz realizacją szkoleń pogłębiających wiedzę naszych specjalistów.