Oskar Kaczmarek

Dyrektor ds. naukowych
Specjalista mikrobioty

Maciej Zięba

Dietetyk

Alicja Rudek

Wykładowca IMZ
Dyrektor Laboratorium

Katarzyna Nozderko

Wykładowca IMZ
Specjalista w zakresie zdrowej skóry

Kacper Packi

Konsultant ds. alergologii
i medycyny molekularnej

Kasia Misztela

Psychodietetyk

Michał Trzeszczak

Trener oddechu

Paulina Ihnatowicz

Wykładowca IMZ
Dietetyk

Wyróżnieni Absolwenci

Twoje imię i nazwisko

Wykonywany zawód

Ukończył kurs
EKSPERT PROBIOTYKOTERAPII
z wyróżnieniem.

Twoje imię i nazwisko

Wykonywany zawód

Ukończył kurs
EKSPERT PROBIOTYKOTERAPII
z wyróżnieniem.

Twoje imię i nazwisko

Wykonywany zawód

Ukończył kurs
EKSPERT PROBIOTYKOTERAPII
z wyróżnieniem.

Twoje imię i nazwisko

Wykonywany zawód

Ukończył kurs
EKSPERT PROBIOTYKOTERAPII
z wyróżnieniem.

Uczestnicząc w kursie EKSPERT PROBIOTYKOTERAPII masz szansę zostać wyróżnionym absolwentem Akademii Instytutu Medycyny Zapobiegawczej - Twój profil zostanie zamieszczony na naszej stronie na okres 12 miesięcy! Nabór na kurs trwa.

Oskar Kaczmarek

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych popularyzatorów wiedzy o mikrobiocie jelitowej w Polsce. Lekarz specjalizujący się tematyce mikrobioty błon śluzowych oraz możliwościach jej ochrony i regeneracji. Od lat analizuje znaczenie zaburzeń w ewolucyjnej interakcji drobnoustroje-człowiek w patogenezie schorzeń określanych mianem tzw. chorób cywilizacyjnych. Dyrektor ds. naukowych Instytutu Medycyny Zapobiegawczej, absolwent Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, szkoleniowiec, autor publikacji w czasopismach specjalistycznych. Prelegent na licznych konferencjach dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i warsztatach dla pacjentów.

W swojej praktyce kładzie szczególny nacisk na działania prewencyjne, edukację oraz strategie suplementacyjne ukierunkowane na odbudowę mikroekologii śluzówek i ich odporności. Wspólnie z zespołem dietetyków pracuje nad układaniem zaleceń żywieniowych dla podopiecznych Instytutu.

Maciej Zięba

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, dietetyk z pasji i zawodu. Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach specjalistycznych. W praktyce dietetycznej najważniejsza jest dla niego zasada małych kroków – zmiany należy wprowadzać powoli, ale konsekwentnie i w przyjaznej atmosferze.

Doświadczenie w zawodzie zdobywał w szpitalach klinicznych, prywatnych gabinetach dietetycznych oraz w ramach realizacji ogólnopolskich projektów edukacyjnych. Zajmuje się w szeroko pojętą sferą zaburzeń jelitowych (SIBO, IMO, IBS, IBD) i wynikających z nich powikłań, odbudową struktury mikrobioty jelitowej oraz wdrażaniem niezbędnej w tym celu probiotykoterapii. Gwarantuje indywidualne podejście do każdego pacjenta i jego problemów.

Kacper Packi

Specjalista w zakresie medycyny molekularnej. Doktorant Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Absolwent kierunku Biotechnologia medyczna Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Założyciel oraz
Kierownik Działu Alergologii i Biologii Molekularnej w Przedsiębiorstwie Usług Medycznych
Laboratorium Al-Med. Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością – Polskie Centrum
Akredytacji – Norma: ISO/EIC 17025. Członek Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Swoje
zainteresowania koncentruje w obszarze Alergologii, Immunologii, Genetyki oraz badań
metabolomicznych i proteomicznych. Promotor nowoczesnych rozwiązań diagnostycznych i
spersonalizowanego modelu postępowania z pacjentem. Autor i współautor publikacji oryginalnych o
zasięgu międzynarodowym. Prelegent konferencji krajowych i wystąpień zagranicznych.

Katarzyna Nozderko

Wieloletni praktyk zawodu, wykładowca oraz szkoleniowiec w firmach prozdrowotnych i kosmetycznych. Propagatorka idei ZDROWEJ SKÓRY na rynku polskim i zagranicznym.

W pracy zawodowej wykorzystuje interdyscyplinarne podejście do problemu skóry, łączy wiedzę z zakresu dietetyki, promocji zdrowia i psychologii.
Lata praktyki, liczne szkolenia i niezliczona ilość klientów pozwoliła na wypracowanie modelu pracy ,,ZDROWA SKÓRA ZACZYNA SIĘ WE WNĘTRZU ORGANIZMU”.

Michał Trzeszczak

Trener oddechu, szkoleniowiec, założyciel portalu Sztuka Medytacji, organizator warsztatów o tematyce prozdrowotnej w całym kraju. W kręgu jego zainteresowań leży psychosomatyka, zaburzenia rytmu okołodobowego i terapia poznawczo-behawioralna. Na co dzień pracuje w Instytucie Medycyny Zapobiegawczej. W każdy wtorek prowadzi autorskie zajęcia Zdrowie zaczyna się w głowie.

Kasia Misztela

Od 7 lat pasjonuję się zdrowym i świadomym stylem życia, a jako certyfikowany diet coach (dyplom Instytutu Świadomego Rozwoju, Certyfikat nr 47/2017; Certyfikat Ukończenia Szkoły Trenerów Biznesu w Akademii SET), zajmuję się zawodowo pomaganiem w zmianie odżywiania na zdrowsze. Swoją postawą chcę inspirować do zmiany nawyków żywieniowych tak, by odżywianie było czymś naturalnym, bez konieczności „bycia na diecie”. Bez zbędnych zakazów i ograniczania się. Bo… wszystko, co jest potrzebne do naturalnego odżywiania, mamy już w sobie i zaledwie kilka małych kroków dzieli nas od dużej zmiany. Tą zmianą jest utrata zbędnych kilogramów, a przede wszystkim uzyskanie dobrego samopoczucia i odnalezienie pozytywnej energii do życia – prostych wynikowych właściwego odżywiania.

Alicja Rudek

Stopień doktora nauk medycznych uzyskała podczas studiów doktoranckich na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu Medycznego w Lublinie. Od 24 lat Dyrektor Przedsiębiorstwa Usług Medycznych AL-MED Laboratorium Analityczno-Bakteriologiczne, prowadzącego m.in. pełną diagnostykę boreliozy i chorób odkleszczowych oraz chorób pasożytniczych. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne i teoretyczne w zakresie diagnostyki laboratoryjnej.

Paulina Ihnatowicz

Dietetyk ze specjalnością dietetyka kliniczna oraz sportowa z ponad 10-letnim doświadczeniem. Właścicielka poradni SanDiet. Ukończyła studia licencjackie i magisterskie na kierunku dietetyka w Collegium Medicum UMK w Bydgoszczy. Uzyskała również tytuł licencjata na kierunku administracja zdrowiem publicznym. Obecnie robi doktorat z zakresu żywienia i studiuje online na amerykańskiej uczelni Functional Medicine University. Prowadzi szkolenia dla firm, konferencje, webinary, pisze artykuły dla polskich czasopism branżowych oraz książki. Występuje na licznych wydarzeniach i konferencjach dietetycznych.